Maternelle: szülésről és születésről

Gondolatok és érzések várandóssággal, szüléssel, születéssel kapcsolatban. Munkánk is ezzel kapcsolatos, kár lenne titkolni (www.maternelle.hu), de ez itt és most pont nem erről szól.

Friss topikok

  • babesz00: Mekkora ökörség ez az írás...... Ami esetleg helytálló az az, hogy a "környezetünk nem szokott ho... (2010.08.08. 14:11) Miért fogy a magyar?
  • sophie: Először is azt szeretném leszögezni, hogy az otthonszülés lényege nem az otthonban van. (bár nekem... (2008.07.24. 18:41) Miért jó otthon szülni?
  • Kiss Aliz: Nem is értem, europai ország vagyunk, civilizáltak, persze az egészségügyünk egy kalap 'sz' sem é... (2008.07.03. 16:36) A terhes nők dohányzása árt a babának

Csúszós lejönni a hegyről

2007.11.22. 13:24 - maternelle

Télen történt, éjjel. Esett az eső, ami ráfagyott az útra. De beindult a szülés, nem volt mese.

Kocsival bementünk a kórházba. A nagyobb gyereket 50 km-rel arrébb kellett vinni rokonokhoz, hogy vigyázzanak rá, éjjel 11-kor, mert hát az apuka is szeretett volna ottlenni szülésen. Jeges, csúszós úton, oda-vissza, miközben anyuka vajúdik.

Apuka kórházba beér. A "fogadott" orvos sehol. Egyébként a magánorvosi rendelőjébe jártunk, egy-egy alkalom súlyos tízezrek.

Kiderült, hogy az orvos nem mert lejönni a hegyről, mert csúszós az út. Milyen hegyről? Hát persze, nem Angyalföldön lakik, hanem a budai hegyekben. Buszra nyilván nem ül fel, a taxi meg biztos drága neki. Úgyhogy maradt az ügyeletes orvos, aki csendben végignézte, hogy az egyébként nagyon tisztességesen munkájukat végző bábák levezessék a szülést.

Tanulság? Mindenki maga vonja le.

Pozitívum? A szülésznők. Meg hogy persze megtakarítottuk az orvos baksisát.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://kismama.blog.hu/api/trackback/id/tr8238131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása